Eri medioista on voinut lukea, että PC tietokoneiden myynti on laskenut monta vuotta peräkkäin. Windows 10 joka julkaistiin 2015, piti olla piristys PC myynnille. Se ei toteutunut kuten oli kuviteltu.

Vuonna 2012 Microsoft julkisti uudenlaisen Microsoft Surface hybriditietokoneen, joka on nyt luonut tietä muille tietokonevalmistajille ja tämä 2-in-1 hybridikoneet ovat menestyneet paremmin ja vieneet perinteisten läppäreiden markkinoita, silti PC myynti kokonaisuudessaan on laskenut.

Isot valmistajat kuten Dell, Lenovo, HP, Microsoftia unohtamatta, että pienemmät kiinalaiset/aasialaiset valmistajat ovat tuoneet markkinoille omia 2-in-1 hybridilaitteita laajassa hintakategoriassa halvasta kalliiseen ja/tai laadullisesti ”tekeleistä” premium koneisiin. Voisi sanoa, että nämä valmistajat ovat näin varmistaneet omansa edelleen laskevassa PC myynnissä.

Miksi sitten Suomalainen vielä pieni Eve-tech on halunnut lähteä tarjoamaan omaa 2-in-1 hybridilaitetta isojen valmistajien lisäksi? Hullujako ovat? Ei tietenkään. Luovuus ja uudenlainen ajattelu on ollut tämän pienen yrityksen ja sen ydintiimin keskeinen näkemys huomisesta ja yhteisön voimasta.

Vuonna 2014 he jo ajattelivat toisin – miksi ei markkinoilla ole hyvää ja edullista 8 tuuman Windows tablettia? Heiltä se tuli: Eve T1 edulliseen 150 € hintaan. Olen ollut siitä asti tyytyväinen Eve T1 käyttäjä.

Tämän vuoden alussa ajattelu laajeni ja Eve-tech päätti ottaa yhteisön mukaan uuden 2-in-1 hybriditietokoneen suunnitteluun. Kuka tahansa sai liittyä yhteisöön. Tämä tuhansien ihmisten yhteisö sai ideoida, keskustella ja antaa äänensä siitä minkälaiset speksit ja minkälaisen designin uuden 2-in-1 hybriditietokoneen tulisi olla. Marraskuussa Indiegogo yhteisörahoituksen kautta tämä upea laite esiteltiin ja se ylitti kaikki odotukset. Kaikki laitteet myytiin alle kahden tunnin ja rahoitus ylittyi 1716 prosenttisesti. Nyt voi varata jo seuraavat laitteet toimitusajalla huhti/toukokuu 2017.

Itse olen ollut mukana tässä yhteisössä alusta asti nimikkeellä Eve Community Leader ja olen saanut tuoda esille omia ideoitani ja antanut ääneni jokaisessa äänestyksessä. On ollut todella hienoa nähdä, miten Eve-tech on ottanut mukaan yhteisön mielipiteet ja miten se on tuonut tulosta.

Uskoa on tullut muualtakin. Intel on investoinut yritykseen kuusinumeroisella summalla ja Microsoft tekee heidän kanssaan erittäin läheistä yhteistyötä. Siitä osoituksena, että Microsoft oli kutsunut heidät tämän vuoden Slush tapahtumaan esittelemään uutta Eve V hybridiään. Tällaisiin saavutuksiin ei pääse ilman luovaa ajattelua uudenlaisessa yritystoiminnassa.

Eve-techin toimitusjohtaja Konstantinos Karatsevidis haluaa rakentaa yrityksestä uutta Nokiaa. Tavoitteet ovat korkealla ja niin pitääkin olla. Luovuutta ja uusia ajatuksia tuleekin laajentaa entisestään. Yhteisön mukanaolo on kannatettavaa, mutta se ei saa myöskään hidastaa tavoitteeseen pääsyä.

Yhteisön käyttäminen on mielestäni jossain tapauksissa joskus myös haitallista yrityksen kasvulle, koska erilaisia mielipiteitä ja erittäin voimakkaitakin on paljon. Täysin turhiakin mielipiteitä on tuhansittain kun keskustelut ja mielipiteet lentävät ohi aiheen. Tällöin lankojen pitäminen käsissä voi olla todella haasteellista ja aikaa kuluttavaa, kun yrittää kehittää uutta tuotetta ja rakentaa menestyvää yritystä. Myös yhteisön jäsenet voivat väsyä turhaan poukkoiluun.

Eve V on pääsääntöisesti suunniteltu yhteisön nuorten jäsenten mukaiseksi; tehokas ja upea henkilökohtaiseen käyttöön. Yritysmaailma ei välttämättä ole vielä löytänyt sitä, mutta tässä laitteessa on nimenomaan potentiaalia yrityskäyttöönkin. Liikkuville työntekijöille laite olisi mitä ideaalisin työkalu (LTE-versiokin on vielä tulossa). Se on tehokas ja näyttävä laite, jonka avulla henkilö pääsee yrityksen taustajärjestelmiin kiinni niin kotoa kuin matkalta ja toimistolle tullessaan ei tarvitse erillistä laitetta työpöydällään. Se toimii tablettina esim. tuote-esittelyissä tai tilausten tekemisessä kentällä ja täysverisenä PC:nä kotona, hotellissa ja toimistolla. Kolmesta erilaisesta vaihtoehdosta löytyy laite niin tuote-esittelijälle kuin vaativalle toimistokäyttäjällekin.

Monessako yrityksessä henkilöllä on käytössä vielä erillinen Android tai iPad tabletti esim. esittelykäyttöön ja sen lisäksi läppäri, jolla pääsee kiinni yrityksen taustajärjestelmiin?

Suomalainen Eve V on hyvä ratkaisu yrityksille. Suositaan suomalaista innovatiivisuutta laitehankinnoissa. Tehokkuus paranee ja työntekijät motivoituvat uuden laitteen myötä – ei tarvitse tapella vanhalla läppärillä ja yrityksiin tulevat uudet nuoret työntekijät saavat mainion nykyaikaisen laitteen.

Uskon siihen, että Eve kasvaa ja tuo uusia erilaisia laitteita niin henkilökohtaiseen, mutta myös yrityskäyttöönkin. Suosittelenkin yritysten tai sen IT-johdon liittyvän Eve yhteisöön ja vaikuttamaan tulevissa tuotekehityksissä.

Eve-tech on uuden luovan huomisen yritys jota kannattaa seurata. Näillä ideoilla ja luovilla ihmisillä Suomi saadaan nousuun.

  • 2066
  • 1
  • 0

1 thought on “Eve V – luovuudella ei ole rajoja”

Comments are closed.