Tunnetuimmat joukkorahoituspalvelut ovat Kickstarter ja Indiegogo. Suomen oma vastaava joukkorahoituspalvelu on Mesenaatti. Oletko jo tutustunut näihin? Itse olen ollut erittäin yllättynyt mitä kaikkea näistä palveluista voi löytyä.

Ihmisillä on todella upeita ideoita, joita haluavat toteuttaa. Internet on luonut miljoonien ja miljoonien ihmisten yhteisön, jotka voivat löytää näistä palveluista itselleen jotain todella hienoa ja hyödyllistä. Eivät kaikki ideat ole uniikkeja eli vastaavanlaisia tuotteita löytyy markkinoilta kun vain etsii. Mutta nämä ideanikkarit pyrkivät pääsääntöisesti siihen, että tarjoavat kuitenkin jotakin erikoista ja uutta tuotteissaan mitä ei löydy vastaavista tuotteista markkinoilta.

Pidän näitä joukkorahoituspalveluita hyvänä alustana uudelle liiketoiminnalle. Ne, joilla on hyviä ideoita uusista tuotteista tai palveluista voivat löytää palveluiden kautta sen ensimmäisen rahoituksen, joka sitten johtaa uusien yrityksien luomiseen jotka sitten tulevaisuudessa työllistävät ehkä satoja tai tuhansiakin ihmisiä.

En tiedä olenko hurahtanut näihin palveluihin, mutta niiden kautta olen mielestäni löytänyt itselleni ihan hyödyllisiä tuotteita.

Tuotteita joihin olen ”sijoittanut” ja jotka olen jo saanut:

 • Magnetic Notes – 27 USD
  Post-it tarroja, jotka kiinnittyvät pintaan kuin pintaan. Näitä olen käyttänyt työpajoissa asiakkaitteni kanssa. Toimivat todella hienosti, eivät putoa seinältä.
 • Carbon fiber Speed Wallet – 74 USD
  Hieno, kätevä ja kestävä pieni lompakko luottokorteille ja setelirahoille. Yksi parhaimmista ostoksistani.
 • Night Caddy – USD 42
  Sänkymme asettelun vuoksi minun sänkyni puolella ei ollut tilaa yöpöydälle, joten tämä ratkaisu tuntui osuvan juuri tarpeeseen. Siihen saan kännykkäni, Kindleni ja silmälasini ja kaiken lisäksi siinä on vielä USB laturi integroituna. Erittäin hyvä ostos ja vastaavanlaista ratkaisua en löytänyt mistään vapailta markkinoilta.
 • SkyFloat – USD 94
  Tämä katosta roikkuva teline toimii juuri kuten mainostettiin. Siihen mahtuu niin erilaiset tablettini kuin Surface Pro 4 koneeni. Saan sen juuri sille tasolle kuin haluan ja tarvitsen, eikä vie työpöydältäni tilaa. Järkiostos.
 • Koala Mount – USD 36
  Jälleen yksi tapa kiinnittää tabletti tai älypuhelin seinälle. Toimii hienosti ja voi aina ottaa sen uudelleen pois ja kiinnittää toiseen paikkaan. Näitä olen tarvinnut erilaisten projektien kanssa.
 • que Bottle: The Fashionable & Collapsible Travel Bottle (kaksi kappaletta) – USD 65
  Nämä ostin viime kesän Kroatian lomamatkaa varten, toimivat ihan hyvin, mutta vedessä maistui pieni ”kumin” sivumaku. Idea oli hyvä.
 • MOO:D aurinkolasit  – USD 36
  No, olen pieni aurinkolaski ”friikki”, mutta nämä olivat hyvät kesällä. Ostin niitä kahdet erivärisillä linsseillä. Laatu näissä on aivan upea.
 • MiStand The World’s Best Universal Tablet Stand (kaksi kappaletta) – £ 66
  Taas yhdenlaiset tabletti telineet, mutta nämä ovat olleet aivan upeat alumiinista tehtyjä. Niissä on erittäin hyvä on-offf-liimakiinnitys, johon voi laittaa minkälaisen tabletin tahansa. Jos liiman teho pienenee, niin nopeasti kostealla rätillä kun liimapinnat pesee niin ovat jälleen täysin toimintakuntoisia.

Tuotteita joihin olen ”sijoittanut” mutta en ole vielä saanut:

 • Eve V Core M3 – Suomalainen 2-in-1 hybridilaptop – USD 818
  Tämä tuote oli yksi nopeimmista joukkorahoitustuotteista, joka keräsi yli miljoonan ensimmäisinä ilmoituspäivinään ja vieläpä suomalainen. Tämä on ollut kallein tuote, johon olen sijoittanut. Mutta olin niin tyytyväinen heidän ensimmäiseen 8 tuumaiseen Windows-tablettiin, joten lähdin executive insider’iksi Eve yhteisöön. Valitsin tuon edullisimman M3 prosessoriversion. Laitteen pitäisi tulle vielä ennen joulua.
 • Amabrush – 94 €
  Ehkä nyt yksi hulluimmista ostoksistani, mutta tämä tuntui hienolta idealta. Saas sitten nähdä, mutta ei tästä nyt konkurssiin mene 🙂
 • Oreous tyyny – USD 104
  Minulle hyvä tyyny on aivan ehdoton. Olen kokeillut jo niin monen monta erilaista tyynyä, enkä vieläkään ole sitä oikeaa löytänyt, joten toivon tämän olevan SE oikea. Pitäisi tulla myös joulukuussa.
 • Autolaturi magneettikiinnityksillä – USD 29
  Tuntui hyvältä ratkaisulta. Heräteostos myönnetään.
 • The All-In-One Charger – USD 67
  Tällaista olen kaivannut. On tullut katsottua erilaisia vastaavia tuotteita mitä markkinoilla on ollut saatavilla, mutta mikään ei ollut tyydyttänyt tarvettani. Tämä tuntui olevan sellainen jota kaipasin.

Yksi tuote on vielä auki, jonka joukkorahoitus ei ole vielä päättynyt, joten saas nähdä saanko uuden upean rannekellon 99 £ hintaan.

Suomalaista Mesenaattia en ole käyttänyt. Johtuneeko siitä, etten ole löytänyt sieltä sellaisia tuotteita joita haluaisin. Tuntuu, että siellä ei ole niinkään tuotteita tai innovaatioita, jotain käsin kosketeltavaa – älä ymmärrä väärin, niitäkin on. Suurimmaksi osaksi siellä halutaan rahoittaa erilaisia omakustanne levyjä, kirjoja, dokumentteja, sovelluksia jne. Niiden rahoittaminen on aika lailla fiilispohjaista, joten niihin rahoitusta on vaikea saada. Tälläkin hetkellä siellä oli monia päättyneitä ideoita, jotka eivät saaneet euroakaan.

Mesenaatin avulla on kuitenkin tehty todella hienojakin tekoja, kuten tämä julkisuudessa ollut kartoitusuhan alla ollut tutkija, jonka työtä tuettiin.

Mesenaatti ei ole mielestäni kovin helppokäyttöinen ja selkeä, se tuntuu ja näkyy sekavalta. Toivottavasti sitä kehitetään.

Mitä kokemuksia Sinulla on ollut? Oletko rahoittanut jotain ideaa yllämainituissa kolmessa palvelussa?

Suosittelen joka tapauksessa niihin tutustumista, tiedä vaikka löytäisitkin jotain mitä olet aina tarvinnut, mutta et ole löytänyt 🙂

 • 3733
 • 0